Toggle Menu

Website Chaugey

Chaugey ligt aan de rand van de Côte d’Or, de goudkust van de Bourgogne, op een kleine 5 uur rijden van Maastricht.  Het dorp met 12 inwoners ligt in het toekomstig nationaal park dat “Parc National des forêts de Champagne et Bourgogne” gaat heten.

De heuvels van Chaugey

Veel bossen dus, en de zeer verkeersarme wegen maken het een heerlijke omgeving voor uitdagende looptrainingen en gevarieerde fietstochten.  Maar niet alleen de sportieveling komt in deze dunbevolkte, heuvelrijke streek aan zijn of haar trekken. Ook de liefhebber van natuur, rust en ruimte kan volop genieten van dit heerlijke stukje Frankrijk. In het voorjaar bijvoorbeeld, als tientallen orchideeën in bloei staan.

 

Marathon en trails

Hardlopers kunnen de kleinste en groenste (hele of halve) marathon lopen.
Je bent de enige deelnemer en loopt hem op afspraak. oor traillopers is een aantal routes beschikbaar, over afstanden varierend van 7,5 km tot 50 km. Je loopt m.b.v. de GPS en kunt de routes hier downloaden.

 

Trainen en Coaching

De bosrijke heuvels in de omgeving van Chaugey lenen zich uitstekend voor een korte of langere trainingsstage. Zowel hardlopers en fietsers als du- en triatleten vinden in de verkeersarme streek perfecte trainingsomstandigheden. Je kunt daarbij, zo je wilt, gebruik maken van de kennis en ervaring van Rob Veer, als trainer en als coach van recreatieve én topatleten.

 

Logeren kamperen

Er is een compleet ingericht gastenverblijf beschikbaar met alle voorzieningen voor 4 personen. Liefhebbers van rustig kamperen vinden een plekje op de kleine natuurcamping.

Rob Veer in Chaugey

Chaugey is één van de kleinste zelfstandige dorpen in Frankrijk. In 2006 hebben we er een huisje gekocht, een perfecte werkplek voor een ‘trainer-op-afstand’. Het noorden van de Bourgogne, met zijn bossen, heuvels en verkeersarme wegen is een prachtige omgeving voor hardlopers, fietsers en wandelaars.