Toggle Menu

De Marathon van Chaugey

Deze marathon is in alles anders dan een stadsmarathon. Alleen de afstand is hetzelfde: 42195 meter.

Marathon van Chaugey

 • De kleinste

  De marathon van Chaugey kent slechts één deelnemer. En dat bent u! En u loopt hem wanneer het u uitkomt. Dus geen startvakken, dranghekken, verkeersregelaars, VIP-tribunes of een blaaskapel.
 • De Groenste

  U loopt over verharde en onverharde wegen in het heuvelachtig grensgebied van de departementen Côte d’Or en Haute Marne. Het parcours ligt in het “Parc National des forêts de Champagne et Bourgogne”.  Dus geen fijnstof, wel volop zuurstof onderweg! Prachtige vergezichten over dunbevolkte dalen met meanderende beekjes worden afgewisseld met schaduwrijke paden door eeuwenoude loofbossen. De wegen en paden zijn nooit vlak en zelden recht.

Krantenbericht marathon Chaugey

Enkele cijfertjes

 • Startplaats Chaugey

  21290 Côte d'Or, Frankrijk
 • Afstand

  42km 195m
 • Hoogste punt

  465m
 • Laagste punt

  310m
 • Hoogtemeters

  710m

Hoe werkt het

Ik fiets met u mee en wijs u de weg. Ik ben de gids en fungeer daarnaast als uw persoonlijke mobiele verzorgingspost: bidons, gelletjes, kleding e.d. gaan mee in zijn rugzak. Terwijl u alsmaar doorloopt zal ik af en toe stoppen om foto’s te maken. En niet te vergeten: ik draag zorg voor de officiële tijdwaarneming.


De datum

Het meest geschikt zijn de maanden april, mei, juni en september, oktober. Maar loopt u liever in de zomer of winter, dan is daar een mouw aan te passen. Welke datum het uiteindelijk wordt hangt af van uw wensen en mijn beschikbaarheid. De starttijd bepaalt u zelf. Loopt u graag vroeg in de ochtend, overdag of toch liever in de avond? Binnen de grenzen van voldoende daglicht is alles mogelijk.


De mogelijkheden

 • Pakket 1

  Geen overnachting.
 • U komt uiterlijk een uur voor de start van uw marathon aan in Chaugey. We maken kennis en bespreken het programma van de dag. Ik vergezel u naar de start (ongeveer 1,5km buiten het dorp) en begeleid u tot de finish, voor de deur van het kerkje van Chaugey. Op nog geen 50m van de finish kunt u douchen en op adem komen. Ik duik ondertussen de keuken in en maak een heerlijk en voedzaam herstelmaal voor u klaar. Na de gezamenlijke maaltijd keert u huiswaarts.
 • Pakket 2

  Twee overnachtingen.
  U arriveert in de loop van de dag voor de marathon in Chaugey. U neemt uw intrek in het gastenverblijf. ‘s Avonds zorgt ik voor een koolhydraatrijke marathonmaaltijd. Er zal tijdens het eten genoeg te bepraten zijn! Op de dag van de marathon kunt u zo vroeg opstaan als u wilt. Het ontbijt staat voor u klaar. Op de afgesproken tijd begeven we ons naar de start. Na de finish kunt u douchen en omkleden in het gastenverblijf. Vervolgens staat er een heerlijke en voedzame herstelmaaltijd voor u klaar. Het gastenverblijf biedt u een tweede ongestoorde nacht, u kunt lekker uitslapen. Na een lekker ontbijtje keert u de dag na de marathon huiswaarts.

Uw marathonpakket

Pakket 1 en Pakket 2 zijn voorbeelden.
Zijn uw plannen niet in één van deze twee pakketten onder te brengen, dan is een pakket op maat zeker bespreekbaar.
Zo kunt u het verblijf in het gastenverblijf voor een aantal dagen verlengen (in de vorm van Bed & Breakfast).
Welk pakket u ook kiest: U gaat met lege benen, maar met een volle maag en zeker niet met lege handen naar huis.
U ontvangt een genummerde en ingelijste oorkonde met daarop uw naam en prestatie; ook krijgt u een Bourgondisch smulpakket mee naar huis, waarin smakelijke producten uit de regio.
Uw prestatie zal vermeld worden op de website van de marathon, de foto’s stuur ik per e-mail op.


Prijsindicatie

De kosten voor Pakket 1 zijn €195,- en voor Pakket 2 is dat €345,-.
Dit is inclusief de vermelde maaltijden, gebruik gastenverblijf, oorkonde, smulpakket, foto’s en de persoonlijke begeleiding tijdens de marathon. Voor sporters die bij RobVeer.Com trainen geldt een korting van 25%.

Voor wie

Het parkoers is vanwege de vele heuvels niet geschikt voor onervaren lopers of debutanten op de marathon. Ervaren lopers dienen in de twee jaar voorafgaande aan hun deelname tenminste één marathon sneller dan 4h00 te hebben afgelegd.
Hebt u interesse of wilt u meer informatie, stuur me een mailtje.


Hoe werkt het

 • Chaugey ligt op nog geen 5 uur rijden van Maastricht. Met de trein: de Thalys naar Parijs, vandaar nog ruim 1 uur met de TGV naar Montbard. Ik haal u daar op.
 • Je kunt de Marathon van Chaugey ook in gezelschap van anderen lopen. Het is wel noodzakelijk dat alle lopers bij elkaar blijven. Informeer naar de mogelijkheden.
 • Kom je met iemand naar Chaugey die niet meeloopt? Eventueel kan die tijdens je marathon meefietsen. Gezien het parkoers kan dat alleen met een ATB, Houd er rekening mee dat er ook op de fiets af en toe flink geklommen zal moeten worden!
 • Disclaimer: Deelname aan de Marathon van Chaugey is geheel op eigen risico.

Eregalerij

Slechts af en toe waagt zich een loper aan de pittige 42km over de heuvels van de ‘Pays Châttillionais’.  De jury (Rob Veer) fietst mee en registreert de tijd.