Toggle Menu

Trainen in de Côte d’Or

Zoek je een mooie trainingsomgeving waar om je trainingskamp op te slaan? Alleen of met je maatjes?

De omgeving van Chaugey biedt een perfect  biotoop voor hardlopers en fietsers, die hun conditie een boost willen geven. Je kunt, alleen of met je maatjes en/of trainer, lekker je eigen gang gaan. Desgewenst kunnen wij een deel van je maaltijden verzorgen.

Hardlopers

Zij kunnen hun sportieve ei kwijt op het netwerk van verharde en onverharde wegen en paden, met veel heuvels (tot 300m hoogteverschil). Voor een duurloop of intervaltraining op vlak terrein kun je naar een nabijgelegen stuwmeer, met rondjes van 7 of 8 km. Een korter vlak  rondje vind je in het naburige Recey-sur-Ource. Wat verder weg zijn er mooie, vlakke trainingsroutes in Dijon (rondom ‘Lac Kir’ of langs het kanaal van Dijon) en langs het ‘Canal de Bourgogne’.

Fietsers

De pedaalridders zullen vooral gecharmeerd zijn van de vele heuvels met verkeersarme wegen door een schitterend en gevarieerd landschap.  Wielrenners vinden goed onderhouden wegen en zullen ervaren dat het schaarse autoverkeer over het algemeen zeer goed rekening houdt met fietsers op de weg. Mountainbikers kunnen hun hart ophalen op de eindeloze bospaden.
Je kunt natuurlijk zelf je routes uitstippelen, wij weten  ook wel wat leuke rondjes. Rondom Chatillon-sur-Seine is een aantal ATB-routes uitgezet.

Duatleten en Triatleten

De multi-sporters hebben het voorrecht de geneugten van hardlopen én fietsen door het toekomstig Parc  National te kunnen combineren. Tri-atleten kunnen zwemmen in één van de stuwmeren; in Lac Kir bij Dijon of in het gloednieuwe zwembad van Langres.

Informatie

Je volgt je eigen trainingsplan, maar als je wilt kan ik een trainingsprogramma voor je opstellen. Kijk bij ‘Logeren en Kamperen’ voor de mogelijkheden om te overnachten. Je kunt kiezen voor selfsupporting, maar het is ook mogelijk dat wij je ontbijt, lunch of diner verzorgen. Neem tijdig contact op om te checken of de accommodatie nog beschikbaar is.