Toggle Menu

Lees hier de Blogs van 2018


  • De perfecte duurloop voor de New York City Marathon...


    Geschreven door: Rob Veer

Ga jij 4 november de New York City Marathon lopen? En ben je toe aan de laatste lange duurloop? Dan vind je hier de ideale trainingsloop: 33,5 km, met zes heuvels die goed te vergelijken zijn met de bruggen die je daar te wachten staan, zoals de Verrazano-Narrows Bridge en de Queensboro Bridge. Maar dan zonder alle hectiek! Het parcours van de duurloop voert je namelijk door de prachtige natuur van Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug. Je loopt over verharde, en nagenoeg autovrije wegen en paden.

De bereikbaarheid (met de auto) is optimaal: je parkeert bij La Place Maarsbergen, langs de A12 (afslag 22), wandelt onder de snelweg door en 50 m verder begint de lange duurloop. Het parcours is zodanig dat je er gemakkelijk een kortere variant van kunt maken, mocht 33,5 km te lang zijn. Meteen na afloop kun je in het restaurant meteen aan je herstel werken!
De route is te vinden via deze link: http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=2273193
Klik op 'EXPORT' in de linkerkolom om de route te uploaden als .gpx-, .kml- of . tcx-bestand.
Enneā€¦ ook voor wie niet naar New York gaat, en op zoek is naar een lange duurloop door de heuvels van een bosrijke omgeving, is deze training een aanrader!