Toggle Menu

Informatie over de scheurkalender

  • De Marathon Scheurkalender

Marathon ScheurkalenderCountdown, nog 100 dagen te gaan tot je marathon. Volg de trainingen en adviezen van deze unieke marathon-scheurkalender en je weet dat goed voorbereid aan de start, en tevreden aan de finish komt. Precies 100 dagen voor de start begint het aftellen. En het afscheuren. Elke dag een blaadje met een training (of een rustdag), een inspirerende quote en praktische adviezen. En ook handig: de scheurkalender loopt door tot drie weken ná de marathon en neemt je mee in de wereld van herstel en evaluatie. En je krijgt adviezen over hoe de training weer langzaam aan op te pakken.

Voor iedere marathon

De scheurkalender is tijdloos. Welke marathon je ook loopt, het scheuren begint 14 weken en twee dagen voor de M-day, de dag van jouw marathon.

Bestellen

Helaas is de marathonscheurkalender uitverkocht. In de loop van 2017 verschijnt de 2e editie; zodra die beschikbaar is wordt dat via de Nieuwsbrief bekendgemaakt.

Trainen voor een Marathon. In 100 dagen naar een toptijd!
240 blz.
Uitgeverij het Sporthuis / Arbeiderspers
ISBN 978 90 295 66 391

Eerste Hardloopscheurkalender voor Luc Krotwaar
foto’s © Barbara van der Broek)
Op Sportcentrum Papendal nam Luc Krotwaar uit handen van schrijver/samensteller Rob Veer het eerste exemplaar van De hardloopscheurkalenderin ontvangst.

Luc Krotwaar neemt de eerste  Marathon Scheurkalender in ontvangst Met behulp van die  scheurkalender – getiteld Trainen voor een marathon. In 100 dagen naar een toptijd – kunnen marathonlopers zich voorbereiden op de marathon van hun keuze.
Aftellen vanaf honderd tot de dag van de marathon dus, met een trainingsschema, handige tips, interessante weetjes en elke dag een ‘quote met een knipoog’, waardoor de kalender zowel voor beginnende marathonlopers als voor ervaren wedstrijdlopers interessant is.
Toen Het Sporthuis, uitgever van de kalender, Veer vroeg aan wie hij het eerste exemplaar zou willen overhandigen hoefde hij niet lang na te denken. ‘Ik was gedurende 1997-1999 trainer-coach van Luc en dat was een zeer succesvolle én leerzame periode. Luc greep destijds drie keer op rij de nationale marathontitel en kwalificeerde zich voor Europese en Wereldkampioenschappen. Dankzij Luc raakte ik ingewijd in de wereld van de topsport en de internationale atletiek. Bovendien heb ik veel geleerd van de manier waarop Luc zijn sport beleeft en bedrijft: vanuit zijn hart en zijn liefde voor de loopsport. Je hebt marathonlopers en je hebt lopers die af en toe een marathon lopen. Luc behoort voor mij tot de eerste categorie; marathonlopen is een lifestyle, een vorm van expressie’.
Luc Krotwaar zei op zijn beurt veel van Veer te hebben geleerd. ‘In de periode voor ik met Rob ging werken raakte ik een keer overtraind. Ik was altijd heel erg gefocust. Een van de eerste dingen die hij voor elkaar kreeg was het wegnemen van druk bij mij. Hij leerde mij af en toe uit mijn mentale keurslijf te stappen. Zonder druk en totaal onbevangen liep ik vervolgens bij het NK in Eindhoven 1997 een fantastische race en werd kampioen.’ Volgens Krotwaar, die begonnen is aan de voorbereiding op het NK marathon in Eindhoven op 12 oktober aanstaande, heeft die benadering ertoe bijgedragen dat hij de marathon kan zien als iets wat niet alleen maar draait om een supersnelle tijd op de wedstrijddag zelf. ‘De marathon is een beleving. Het is de ervaring je grenzen te verleggen in drie maanden tijd.’

Meer informatie...